Helyi hírek 2015. március 31. 07:30

Park vagy játszótér lehet a patkánytanya helyén

Képgaléria
Park vagy játszótér lehet a patkánytanya helyén
Omladozó vakolat, félig vagy egészében kidőlt, életveszélyes falak, betört ablakok, leszakadt mennyezet, szemét, törmelékhegyek... Évek óta ez jellemzi a Horváth Zoltán utca 9. szám alatti, egykor szebb időket látott ingatlant.

Az utóbbi 15 évben rengeteg panasz érkezett az önkormányzathoz a frekventált helyen fekvő, magántulajdonban lévő, elhanyagolt házban uralkodó viszonyok miatt. Volt, hogy lovakat tartottak a belvárosi portán, máskor meg patkányinvázió borzolta a szomszédban élők, vagy éppen a telekkel határos játszóteret használók kedélyét.

- 15 év után pont került a Horváth Zoltán utca 9. szám alatti ingatlannal kapcsolatos panaszokat gyűjtő dossziéra, és megnyugtatóan, mindenki megelégedésére rendeződik az egykori „lovas” porta sorsa. A város ugyanis megvásárolta az épületet és a hozzá tartozó területet - jelentette be ma a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Csányi József polgármester és Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője. A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat és a képviselő több hónapnyi közös munkája tette lehetővé, hogy az ingatlant az önkormányzat megvásárolja, és közfeladatokra fordíthassa.

A helyszíni bejárást követően Gyenes Attila képviselői pályafutásának meghatározó eredményének nevezte a sikeres adásvételt. Emlékeztetett arra, hogy a láthatóan elhanyagolt épületben korábban lovakat tartottak, majd a patkányok használták lakhelyül, ami a környék lakóinak éveken át megkeserítette az életét.

A képviselő az ingatlan jövőjével kapcsolatban elmondta: egyelőre a szakszerű bontásra kell fókuszálni, majd a tiszta és üres telek birtokában már szabadabban lehet ötletelni. Ami bizonyos, hogy valamilyen közfunkciót - talán zöldfelületet, vagy játszóteret - alakítanak ki a felszabadult részen. A területrendezési tervben minden esetre szerepel egy átkötő kerékpárút, amely a Horváth Zoltán utcát kötné össze a Dózsa György utcával.

Az tehát, hogy pontosan mi lesz majd a valaha patinás, mostanra lepusztult polgári épület helyén, az egyelőre kiforratlan. Az viszont bizonyos, hogy sikerült egy szégyenfoltot felszámolni a város szívében.


 

Kövessen minket a Facebookon is!