Helyi hírek 2015. március 31. 17:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtárpályázatfigyelő szolgáltatása.

Irány a laboratórium!

Újra meghirdetik az immár két alkalommal nagy sikerrel megszervezett, középiskolásoknak szánt pályázatot és interaktív oktatónapot, a Laborkalandot. A pályaválasztás előtt álló diákoknak lehetőségük nyílik eljutni egy igazi vizsgálólaboratóriumba és megtapasztalni az órákon tanultak gyakorlati alkalmazásának fontosságát.


A május 15-ére tervezett, komplett pedagógiai programmal rendelkező esemény legfőbb célja a kémia népszerűsítése.

A pályázókat a szervező WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. az egész országból várja, és arra kéri őket, hogy az alábbi témák egyikéből írjanak rövid fogalmazást:

- Mit lehet tudni az azbesztről? Hol fordul elő, és miért fontos a vizsgálata?

- Mit jelentenek az úgynevezett non-food vizsgálatok? Mi tartozik ebbe a témakörbe?

- Mi mindent eszünk meg a gyógyszerrel együtt?


A pályamunkák leadási határideje: 2015. április 20.

A szervezők ez alapján döntik el, hogy a jelentkezők közül kik bújhatnak majd köpenybe, kik húzhatnak gumikesztyűt és vehetnek fel védőszemüveget, hogy nekiláthassanak kísérletezni. A Laborkaland szervezői (vegyészek, kémiatanárok, kommunikációs szakemberek) azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy minél több olyan diák jusson el a programra, akiknek az iskolában kevesebb lehetőségük adódik kísérletezni, és akik ugyan érdeklődnek a kémia iránt, ám testközelből még nem tapasztalták meg, micsoda élményt jelent elválasztani egymástól az anyagokat, kideríteni, milyen káros összetevők vannak az élelmiszerekben, vagy milyen anyagok szennyezik vizeinket.

További információ: www.laboratorium.hu (www.laborkaland.hu)
 

A KoMod Színház bemutatkozási lehetőséget ad pályakezdő alkotóknak

A nyertes pályázó művei a KoMod új bemutatójában kapnak szerepet: az előadás díszletének részeként kerülnek kiállításra. A KoMoD új előadásának főszereplője egy fiatal képzőművész, a történet az ő lakásán tartott házibulin zajlik. Az előadás a mai 20-as, 30-as korosztály generációs problémáit dolgozza fel, foglalkozik párkapcsolati problémákkal, a családalapítástól való félelemmel, fiatalkori munkanélküliséggel, emigrációval, különféle társadalmi elvárásokkal és a korosztály általános céltalanságának okaival. Pályázni lehet: 7-10 darab festménnyel és /  vagy fotóval, ami témájában lazán kapcsolódik a fentebb említett problémákhoz.

Beküldési határidő: 2015. április 19. éjfél.

A pályaműveket az alábbi címre várják: [email protected]. További információk a színházról: www.komodszinhaz.hu https://www.facebook.com/KoModHaziszinpad
 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.
 

hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig
 

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu



 

Kövessen minket a Facebookon is!