Helyi hírek 2015. április 1. 10:15 Forrás: baon.hu

Diákszínjátszók találkozója

Diákszínjátszók találkozója
Testvériskolák diákjai léptek színpadra múlt héten Baján, a Szent László ÁMK dísztermében. A találkozó a Ferenc pápa által meghirdetett megszentelt élet éve rendezvénysorozat keretében valósult meg.






A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának testvériskolái tartalmas színpadi művekkel készültek a találkozóra. A kiskunfélegyházi Constantinum intézmény például egy vidám, a drámaszakkör tagjainak sokszínűségét igazoló darabbal lépett fel. A kalocsai iskolások pedig elsőként egy rövid pantomimmel mutatkoztak be. Óriási sikert aratott a szenvedélyek és a tiszta élet különbözőségét felvonultató mozgásszínházi produkció a nézők körében. Másik előadásuk, a szerzetesrendek történetét felvonultató darab egy tartalmas időutazásra invitálta a nézőket. A házigazdák Néri Szent Fülöp, a fiatalok védőszentjének főbb életeseményeit állították színpadra egy 21. századi modern kerettörténetbe ágyazva.

A találkozó kiváló alkalmat teremtett arra is, hogy a testvériskolák növendékei ismerkedjenek egymással. A nap folyamán a felkészítőknek is lehetőségük nyílt szakmai tapasztalatcserére. A rendezvény fórummal zárult, ahol a középiskolások a szerzetesi életről beszélgettek a Kedves Nővérekkel az intézmény könyvtárában.



 

Kövessen minket a Facebookon is!