Helyi hírek 2015. március 31. 19:00

Egy délután az egészség jegyében

Képgaléria
Egy délután az egészség jegyében
Rég nem látott érdeklődés övezte az idei Egészségnapot a Darvas iskolában március 27-én.

Délután 2 órától már nagy sürgés-forgás volt a folyosókon: a felső tagozatos gyerekek osztályonként édes és sós saláta készítésével foglalatoskodtak szülők segítségével. A gyümölcs-és zöldség kompozíciók mind látványban, mind ízvilágban fantasztikusak lettek.

Eközben a tornateremben hatalmas Zumba-partyval kezdődött a rendezvény „sportos” része. Közel 150 alsós tanuló táncolt együtt Zsolnai Tamással. A pergős zumba után a gyerekek nagy ujjongással fogadták iskolánk tanulóit, akik Boda Brigitta táncoktató vezetésével bemutatót tartottak.

Az alsó tagozatosok társastáncát több hónapos gyakorlás előzte meg, és a gyerekek nagy izgalommal de annál ügyesebben mozogtak. A felsős csoport már rutinos szereplőnek számít, hiszen iskolánk több rendezvényén is sikeresen mutatták be koreográfiájukat.

A tánc után a „sportoké” lett a főszerep: Ónodi István, úgynevezett triál versenyző hatalmas tapsot aratott akrobatikus kerékpár produkciójával. A tornaterem egyik részében ezután asztalitenisz show kezdődött, Busi Lajos edző irányításával. A másik felében pedig Tihanyi Mihály 2. mesterfokozatú sportoktató karate-bemutatót vezényelt le sporttársaival.

Az érdeklődő felső tagozatosok eközben az emeleten különböző vetélkedőkben mérhették össze tudásukat.

Az aulában az alsó tagozatos osztályok egészséges süteményekből kínálták a vendégeket. Emellett a sokrétű program mellett az iskola védőnője, Tarnóczki Sándorné Tünde és kollégái különböző méréseket végeztek el a vállalkozó felnőttek körében.

A program zárásaként az igazgatónő, Jankovszki Zoltánné okleveleket adott át, a hét folyamán lezajlott rajz- és fogalmazásíró verseny helyezettjeinek, illetve a saláta-készítő verseny győzteseinek.

A helyezettek névsorát, a fotókat és videókat megtekinthetik az iskola honlapján. (www.darvasj.hu)



 

Kövessen minket a Facebookon is!