Helyi hírek 2015. március 31. 16:45

Megtisztították a szeméttől az utakat és erdőket

Képgaléria
Megtisztították a szeméttől az utakat és erdőket
A halesziak és selymesiek idén is rászántak egy napot arra, hogy tavaszi nagytakarítást végezzenek a közutak, dűlőutak, kerékpárutak mentén és a környező erdősávokban. Négy civil szervezet hívására közel 120-an vettek részt környezetük szebbé tételében, vállalva azt, hogy a mások által szétdobált szemetet gyűjtsék össze és szállítsák el a lerakó helyekre.

A halesziak közel 20 esztendeje döntöttek úgy, hogy tavaszelőn tisztaságot teremtenek környezetükben. Az elmúlt esztendőkben már a selymesiek is csatlakoztak az akcióhoz. Négy civil szervezet, a Haleszi-, a Nagyszőlő úti gazdakör, a Róna vadásztársaság és a Selymesért Egyesület hívására erre a közösségi akcióra is szívesen vállalkoznak fiatalok és idősek egyaránt.

Ván Jenő főszervező a nagytakarítás tapasztalatait összegezve elmondta: nem volt hiábavaló az előző évek munkája. Évről évre kevesebb szemetet szórnak szét az utak mentén és az erdőkben. Hulladék azért akadt bőven idén is, találhattunk műanyag flakonokat, zacskókat, fólia maradványokat, üvegeket, sőt elhullott állati tetemeket is. Kritikus szakasz most is a haleszi szerviz út, a vágóhídra érkező állatszállító kamionok parkolója volt, ahol (a megfelelő szemétgyűjtők és illemhelyek hiányában) a várakozó sofőrök rengeteg hulladékot hagynak maguk után. Szerencsére az illegális szemétlerakók egy részét már év közben felfedezték és felszámolták. A selymesi kerékpárút mentén év közben közmunkások végeztek takarítást, karbantartást, ami megkönnyítette az önkéntesek dolgát.

A munka végeztével, a Róna vadásztársaság jóvoltából, egy finom ebéddel vendégelték meg a tavaszi nagytakarítás résztvevőit.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!