Helyi hírek 2015. április 1. 17:45 Forrás: MÁV Zrt.

Húsvéti változások a vonatközlekedésben

Húsvéti változások a vonatközlekedésben
A húsvéti ünnepkörnek megfelelően változik a vonatok közlekedési rendje. A sorban állások elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket, vagy az internetes jegyvásárlást választani.

Április 5-én, húsvét vasárnap az ünnepnapi, 6-án, húsvét hétfőn a vasárnapi, 7-én, kedden már a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak.

Az ünnepi csúcsforgalom kezdetén, nagypénteken a hajnali üzemkezdettől újraindul a menetrendszerinti vonatközlekedés a Déli pályaudvaron. A vonatok az eredeti menetrend szerint közlekednek, Kelenföld helyett ismét a Déli pályaudvarról indulnak, és oda érkeznek. Valamennyi martonvásári és százhalombattai elővárosi vonat is forgalomba áll. A Keletibe ideiglenesen átterelt vonatok visszatérnek a Déli pályaudvarra.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapján található, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon kérhető.


 

Kövessen minket a Facebookon is!