Közélet 2015. április 2. 17:30

Csökkent a bűncselekmények és a balesetek száma

Képgaléria
Csökkent a bűncselekmények és a balesetek száma
Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és sikerült a nyomozások eredményességét javítani. Többek között erről számolt be Timafalvi László, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője április elsején. Az évértékelő állománygyűlésen jelen volt Dávid Károly megyei főkapitány, Csányi József polgármester, valamint a járási hivatal, a bíróság és az ügyészség képviselői.

A beszámolóból kiderült, hogy a rablások száma több mint a felére csökkent az előző évihez viszonyítva, az elkövetők többségét pedig rövid idő alatt elfogták. Csökkent a lopások és az erőszakos testi sértések aránya is.

Nem csökkent viszont a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma. Ugyanakkor kedvező, hogy tavaly már a fogyasztókon kívül, a terjesztőkkel szemben is kezdeményeztek büntetőeljárást.

Az elmúlt évben a kapitányság jelentős erőket fordított a külterületek védelmére a polgárőrség és a mezőőri szolgálat együttműködésével. Ennek eredményeként ezeken a területeken 40 százalékkal csökkent a kiemelt bűncselekmények száma.

Pozitív eredményként értékelte a kapitány azt is, hogy a térség közútjain kevesebb személyi sérüléssel járó baleset történt. Véleménye szerint ez annak köszönhető, hogy hatékonyan léptek fel a gyorshajtókkal, valamint az ittas járművezetőkkel szemben.

Timafalvi László kiemelte, hogy elsődleges feladatként kezelték a bűnmegelőzést. Ennek keretében a szakközépiskolákban folytatták a bűnmegelőzési tanácsadói programot. A pedagógusoknak és a szülőknek is tartottak interaktív, prevenciós órákat. Az időskorúak védelme érdekében pedig folytatták a "Kortárs Segítő" programot.

s-r

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!