Helyi hírek 2015. április 2. 07:30

Jól teljesít Kiskunfélegyháza

Jól teljesít Kiskunfélegyháza
Az elmúlt évekhez képest tovább nőttek a város adóbevételei. 2011 azonos időszakához képest csaknem 200 millió forinttal, míg a tavalyi – éves viszonylatban kiemelkedő teljesítményű – esztendő első negyedévéhez viszonyítva 53 millió forinttal nőtt helyi szinten a befolyt adóbevétel.

- Kiugróan magas a korábbi évekhez viszonyítva az év első három hónapjának teljesítménye, de ez semmiképp sem meglepő: a múlt évi tervezés szerint itt kell tartanunk - fogalmazott Pap Ildikó, az önkormányzat adócsoportjának vezetője. Tőle tudjuk, hogy a negyedéves adatok összesítése ugyan még folyamatban van, de a részeredmények szerint három hónap alatt mintegy 50 ezer tételt dolgoztak fel, 20 ezer egyenlegértesítőt adtak ki, több mint 300 végrehajtás indult, és mintegy 100 ügyfelet a helyszínen kerestek fel. Március 31-ig 719 millió forint jóváírás történ az önkormányzati adóhatóság által kezelt 12 számlán.

- Nem vezettünk be új helyi, vagy települési adót, illetve a meglévő adóterhelésen sem emeltünk január 1-jével. A feltételek változatlannak tűnhetnek, de figyelemmel a jogszabályi környezetre nem azok. Így a teljesítményünket egy éven belül többször elemezzük, mozgásteret hagyva a változáshoz való alkalmazkodáshoz. Ügyfelek számára láthatatlan tétel, mégis fontos, hogy javítani tudtunk hatékonysági és eredményességi mutatók alapján az adóvégrehajtás költséghatékonyságán, de javuló tendenciát mutat az adófizetési morál is. Több tényező együttállásának eredménye a realizált bevételi többlet, amit még fokozni szeretnénk az év hátralevő részében - tájékoztatta lapunkat Pap Ildikó.


 

Kövessen minket a Facebookon is!