Helyi hírek 2015. április 3. 18:10

Józan húsvét

Képgaléria
Józan húsvét
Fokozott közúti ellenőrzésre számíthatnak a járművezetők Kiskunfélegyházán és térségében is a húsvéti ünnepek alatt. Az ellenőrzés elsődleges célja az ittas vezetők kiszűrése, a balesetek megelőzése érdekében.

A fokozott ellenőrzéssel kapcsolatban Csordás József alezredes, a félegyházi kapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője elmondta, hogy az ittas vezetőkkel szemben az ünnepekre való tekintettel sem lesznek elnézőbbek.

A kerékpárosoknak az új szabályozás szerint már meg lehet inni egy-két kupicát, de csak annyit, amennyi nem akadályozza a biztonságos közlekedést. Akiknek túlságosan keskeny lesz az aszfalt, és „ide-oda cikáznak”, veszélyeztetve ezzel a közlekedést, azok bizony büntetésre számíthatnak.

Az igazoltatások során a rendőrök mellett a közlekedési hatóság munkatársaival is találkozhatnak a gépjárművezetők. Ők az autók, motorok műszaki állapotát nézik át. Azt, hogy a gumik állapota megfelelő-e, rákérdeznek arra, hogy a járművezető ellenőrizte-e az elektromos berendezések csatlakozásainak korrózióját, a folyadékszinteket. Ők nem büntetnek, de tanácsokat adnak, és felvilágosító nyomtatványokkal is ellátják a közlekedőket.

s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!