Kitekintő 2014. március 3. 21:30 Forrás: Blikk.hu

Stadler József eltűnt a kórházból!

Saját lábán hagyta el szombaton az egyik fővárosi kórházat Stadler József (65), ezúttal azonban nem kellett rabomobillal visszazötykölődnie a börtönfalak közé. Az akasztói milliárdos pár napja szabad ember, úgy tudjuk, kórházi ágya mellett már február 25-e óta nem állt őr.

Stadlert még a múlt hónap első felében vitte mentő kétszer is a tököli rabkórházból egy budapesti egészségügyi intézménybe. Állapota nagyon megromlott, műteni is kellett.

Éppen ezért a juhászból mesébe illő módon dúsgazdaggá lett vállalkozó kérvényt nyújtott be a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak, hogy betegségeire való tekintettel büntetését félbeszakíthassa.

Most úgy fest, Stadler kérvényét kedvezően bírálták el, ugyanis az idős férfi a hét vége óta újra nem fogoly többé.

Stadler József már számtalan súlyos betegséggel szembenézett az elmúlt években. Küzdött cukorbetegségével és szívproblémáival, harcolt a rákkal, legutóbb egy májtályog miatt került az orvosok keze közé.

Mint megírtuk, Stadler már legutóbbi börtönbe vonulásakor is érezte, hogy egy módon hagyhatja majd csak el a börtönt, mégpedig koporsóban. Úgy tűnik, szerencsés módon, ebben tévedett.

– Anno elköszönt az összes barátjától. Úgy érezte, nem fogja túlélni a börtönt – mondta korábban Doró Ernő, az egykori Stadler Rajongói Klub elnöke.

Bár a büntetés-végrehajtás elengedte Stadlert, úgy tudjuk, az orvosok nem vették jó néven, hogy elhagyta a kórházat. Hiába marasztalták rossz állapota miatt, Stadler saját felelősségére maga mögött hagyta betegágyát. Megkerestük az akasztói mágnás élettársát, Sári Elvirát is, ő azonban nem akart nyilatkozni kedvese első szabad napjairól.

Stadlert 2011-ben ítélték el. 4 év 10 hónap börtönt kapott adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, valamint 67 millió 57 ezer forintos vagyonelkobzást rendeltek el ellene.

Kövessen minket a Facebookon is!