Helyi hírek 2015. április 9. 09:00

Soha nem érdekelt, hogy mennyi van

Képgaléria
Soha nem érdekelt, hogy mennyi van
Reggel hatkor kelek, megfőzöm a teámat, reggelizek, utána elvégzem a házi munkát és rendbe teszem az udvart. Így számolt be mindennapjai történéseiről Mészáros Imre bácsi, akit 90. születésnapján Balla László alpolgármester köszöntött a város nevében.

Imre bácsi Félegyházán született 1925. április 8-án. Hét testvére volt. Szüleik korai halála után a legidősebb nővér nevelte fel őket. Mezőgazdasággal, gazdálkodással teremtettek megélhetést. Később a Költségvetési Üzemnél, majd a Félegyházi Tejüzemnél dolgozott, és innen ment nyugdíjba. Feleségével, Kovács Franciskával 56 évet töltöttek kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban. Irén leánya és két fiú unokája nap mint nap megkeresik, biztosítva a kertészkedés és a házi munka mellett a társaságot is.

Amikor a szépkorú ünnepeltet arról kérdeztük, hogy több mint fél évszázados házassága alatt voltak-e összezördülések szeretett párjával, csak annyit mondott: elfogadtuk egymást. Tudomásul vettük hibáinkat és erényeinket. Én mindig megteremtettem a terményt, ő pedig pénzért eladta, és így tudtunk megélni. Egy kassza volt a családban, soha nem érdekelt, hogy mennyi van. Én csináltam a dolgomat, a feleségem meg ügyelt arra, hogy mennyi van.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!