Helyi hírek 2015. április 13. 09:00

„Az egészség mindenkié”

Képgaléria
„Az egészség mindenkié”
A megfelelő testi és lelki egészség nem csak saját magunknak jó, hanem környezetünkre is nagyon jó hatással van – hangsúlyozta Csányiné Pap Andrea az I. Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo megnyitóján. Ezért tartották fontosnak a szervezők és kiállítók az egészségnap megrendezését április 11-én a művelődési központban.

A rendezvényen egészségügyi szűrés és tanácsadás, valamint egészségmegőrző termékek kóstolója várta az érdeklődőket. A rendezők véradást is szerveztek, a gyerekek játékos, rajzos foglalkozásokon vehettek rész. A bemutatott és kóstolásra kínált termékek szemlélése, ízlelése mellett tánc- és sportbemutatók népszerűsítették a testmozgás, az egészséges életmód fontosságát.

Az egészség világnapját minden év április 7-én ünneplik. Ennek oka, hogy 1948 április 7-én kezdte meg működését az ENSZ szakosított intézményeként az Egészségügyi Világszervezet. A szervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka összehangolása, irányítása.

Az egészséget számos tényező befolyásolja. Legnagyobb mértékben az életmód, ezt követik a genetikai tényezők, környezeti hatások és az egészségügyi ellátás minősége. Ezek közül a legfontosabb, az egészséges életmód kialakításában a felelősség ránk, az egyénre hárul. Ezt segítheti a hagyományteremtő szándékkal megrendezett első félegyházi egészségnap - mondta el megnyitójában Csányiné Pap Andrea.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!