Helyi hírek 2015. április 14. 13:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A dél-alföldi tanyák biztonságáért

Képgaléria
A dél-alföldi tanyák biztonságáért
„Közösen a Dél-alföldi Régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért” címmel elnyert projekt második rendezvényét tartották meg Kecskeméten.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által 2014. évben kiírt pályázati eljárás során a Bács-Kiskun, a Békés és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sikeres pályázatot nyújtott be a külterületen élők biztonságának fokozása érdekében „Közösen a Dél-alföldi Régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért” címmel.

A március 10-én Csongrád megyében, Szegeden tartott projektnyitó rendezvényt követően április 14-én 10 órakor Kecskeméten tartotta meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a pályázattal összefüggő programismertetőt, illetve képzést.

A rendezvényen részt vettek az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, valamint az érintett megyei rendőr-főkapitányságok vezetői, képviselői, illetve meghívottként falugondnokok és polgárőrök is.

A megvalósítás alatt álló projekt elemei között mindhárom megye rendőri szerveinek eredményes módszerei megtalálhatóak, többek között 12 témakörben bűnmegelőzési rádiós spot-ok készültek el. Ezeket a helyi rádiók sugározzák prevenciós figyelem-felhívással a külterületen élők biztonságának fokozása érdekében. A projekt végrehajtása alatt az érintett lakosság részére a Dél-alföldi Pusztázó hírújság, valamint ajtóékek, láthatósági mellények, vagyonvédelmi kiadványok és is átadásra kerülnek.

A képzés célja a külterületen élő lakossággal való kapcsolattartás fontosságának hangsúlyozása, a rendőri állomány ilyen irányú ismereteinek szinten tartása, fejlesztése, a közreműködő polgárőrök és falugondnokok ismereteinek bővítése. A rendezvényt követően a résztvevők az elhangzottakat lakossági fórumok keretében dolgozzák fel az érdeklődőkkel.

A pályázat záró rendezvényét a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság május 13-ra tűzte ki.


 

Kövessen minket a Facebookon is!