Helyi hírek 2015. április 16. 11:45 Forrás: Petőfi Népe

Átalakítják a középszintű oktatást

Átalakítják a középszintű oktatást
Országos tájékoztató akciót indít a szakképzés átalakításáról a gimnáziumok és szakközépiskolák vezetőinek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik).

Az országjáráson az állami fenntartásban lévő iskolák igazgatóit részletesen tájékoztatják a szakképzés átalakításáról, a pontos menetrendről, a felmerülő feladatokról. Az iskolák vezetői a régiónként tartott konzultációsorozaton javaslatokat tehetnek az átszervezéssel kapcsolatban.

Bács-Kiskun megyében, illetve Kecskeméten mikor és hol tartanak tájékoztató fórumot a szakképzés átalakításáról? - kérdezte a Petőfi Népe az NGM sajtótitkárságát. „A minisztérium ezen a héten egyeztet a Bács-Kiskun megyei állami fenntartásban lévő iskolák igazgatóival. Az események nem sajtónyilvánosak” - válaszolta a titkárság.

Mint ismeretes, 2015 szeptemberétől mintegy 400 szakképzést végző intézmény kerül át a Kliktől NGM irányítása alá. A nemzetgazdasági tárca - ígérete szerint - kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az átalakulási folyamat ne zavarja meg az érintett iskolák működését.


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!