Helyi hírek 2015. április 17. 07:30

A jó teljesítmény szakmunkás bizonyítványt ér

Képgaléria
A jó teljesítmény szakmunkás bizonyítványt ér
A mezgések idén is bizonyították, hogy a szakma élvonalába tartoznak. Konkádor Gergő az első, Kurucz Tibor a hatodik helyezést érte el a Gyulán megrendezett 55. húsipari termékgyártó Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

A háromnapos megmérettetésen gyakorlati és elméleti tudásukról kellet számot adni az ország 14 iskolájából érkezett tanulóknak. Ügyelni kellett a biztonságos munkavégzésre, a higiéniára, és jeleskedni kellett a sertésvágásban, bontásban, csontozásban, valamint a készítmények gyártásában is. Bizonyítaniuk kellet azt is, hogy járatosak a hőkezelésben és a csomagolásban is. A jó minőségű húsfeldolgozás azonban nem volt elegendő a sikerhez. Számot kellett adni kereskedelmi ismeretekből, és voltak áru felismerési, érzékszervi vizsgák is.

A szakmunkás vizsga birtokában mindkét fiatal a húsiparban tervezi jövőjét. Tibornak már konkrét állásajánlata van, Gergő pedig úgy gondolja, hogy külföldön próbál szerencsét.

Az OKTV versenyen Konkádor Gergő az első helyezés mellett kiérdemelte a legjobb késztermék gyártónak járó különdíjat is. A sikeres versenyzők felkészítői Kis Miklós, Kiss-Ocskó Mónika, Szatmári István és Szirom Anikó voltak.

s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!