Helyi hírek 2015. április 18. 07:30

Víztartási próba előtt a víztorony

Képgaléria
Víztartási próba előtt a víztorony
Az ütemezés szerint haladnak a Kékvíz projekt részeként megépülő 1500 köbméteres víztorony építési munkái Félegyházán. A víztorony vasbetonszerkezete elkészült, jelenleg a gépészeti és elektromos szerelési munkák folynak.

A víztér víztartási próbája egy-két héten belül elkezdődik, majd az előírásoknak megfelelően négy nap alatt megtörténik. Ezt követi a víztér bevonattal való ellátása, valamint a víztorony külső festése – mondta el az aktualitásokról Bense Ferenc projektmérnök, amikor Balla László alpolgármester és Bense Zoltán, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke helyszíni szemlét tartottak a város második legmagasabb épületénél.

Az épülő 54,5 m magas, 1500 köbméteres víztorony Kiskunfélegyháza és térsége biztonságos vízellátását fogja szolgálni, amelynek üzembe helyezése a tervek szerint ez év első felében megvalósulhat.

Bense Zoltán hangsúlyozta: a szakbizottság az ő javaslatára döntött arról, hogy az alsó szint védelméről egy kis kapu gondoskodjon, fentebb pedig madárháló kifeszítésével előzzék meg a befészkelésből adódó szennyeződést. A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy az új víztorony kapacitása háromszorosa lesz a régi, 500 köbméteresnek. Mint mondta, az építmény elsősorban a település egészséges ivóvíz ellátása szempontjából tölt be jelentős szerepet, de a félegyháziak úgy is gondolhatnak rá, mint a város második, a belterület első legmagasabb épülete.

Balla László alpolgármester hozzátette: fontosnak tartják, ha ez a város fölé magasodó építmény esztétikai szempontból is hozzátegyen Félegyháza összképéhez. Ezért szeretnék elérni, hogy egy látványos, de takarékos, alkonyatkapcsolóval ellátott világítást kapjon a víztorony.

T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!