Helyi hírek 2015. április 17. 14:10 Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Speedmarathon eredménye: nem történt halálos baleset

Képgaléria
Speedmarathon eredménye: nem történt halálos baleset
Befejeződött a TISPOL által szervezett, 20 európai ország részvételével rendezett Speedmarathon sebességellenőrzés. A mintegy 1200 helyszínen a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó 346 285 gépjármű mintegy másfél százaléka (4928) túllépte a megengedett sebességet. A rendőrség más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe veszi az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.

A rendőrség köszöni a lakosság aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában. Összesen 1393 email érkezett, melyekben 1584 helyre tettek javaslatot a lakosok. A levelekből kiderül, hogy nagyon sokan féltik családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket, iskolásokat, óvodásokat a balesetektől, ezért is tartják fontosnak az ilyen jellegű ellenőrzéseket. Érdekes, vicces ötletekből sem volt hiány – szerencsére elenyésző számban. Volt, aki közéleti személyiségek házához vagy a Forma-1 idején a Hungaroringre küldte volna a rendőröket.

A rendőrség honlapján közzétett felhívás igen nagy látogatottságot generált. A három nap alatt (2015. április 14-16 között) kétszázkilencvenezren voltak kíváncsiak az ellenőrzési pontokra.

Örömmel vettük, hogy a sajtóban is nagy visszhangot kapott az akció. Ennek és a közlekedők jogkövető magatartásának is köszönhető, hogy az elmúlt 3 napban Magyarország közútjain nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset.



 

Kövessen minket a Facebookon is!