Helyi hírek 2015. április 19. 19:30

Virágba borult a főtér

Képgaléria
Virágba borult a főtér
Mára igazi ünneppé vált Kiskunfélegyházán a Tavaszi Virágünnep. Éppen ezért emlékezett meg megnyitójában a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület városvédő csoportjának 2008-as kezdeményezéséről megnyitójában Csányiné Pap Andrea. A Szép Félegyházáért Kör céljai közé tartozik a múlt értékeinek megőrzése, a jelen szépségeinek ápolása és a jövő szép városának kialakítása. Ehhez a vonulathoz tartozik a virágünnep is.

Nagyon okosnak tartom ezt a kezdeményezést. Mi már harmadszor veszünk részt rajta és nagyon jól érezzük magunkat, sok vásárló is megfordul nálunk. Nagyon sok olyan emberrel találkozunk, akik a piacnapokon nincsenek ott. Érződik, hogy megkezdték a virágosítást. Viszik az egynyári növényeket, a muskátlikat és nagyon sokan vásárolják a kaspókat is, amelyeket az erkélyekre, teraszokra lehet kiakasztani – mondta Antal Jánosné, aki bugaci kertészetükből hozta a virágokat értékesíteni.

A Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete textíliából készült virágokat kínált. A különlegességet az egyesület tagjai készítették, a bevételt pedig szervezetük támogatására fordítják, hogy erősödjenek és minél több embert tudjanak segíteni – mondta el Kis Lászlóné Marika. A félegyháziak azt, hogy tetszik a rendezvény, azzal mutatták ki, hogy a viszonylag zord tavaszi időjárás ellenére is sokan jöttek ki a térre, hogy virágot és a virágápoláshoz szükséges kellékeket vásároljanak.

Sok nézője volt a főtéri kulturális programoknak is, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, a Silver Step Stúdió, a Barátság Énekkar, a Kunplast „Szupernagyik” Baráti Köre, a Kiskunfélegyházi Népdalkör és a Móravárosi Óvoda néptáncosait egyaránt lelkesedés fogadta. A képzőművészet iránt érdeklődők ellátogathattak a Holló László Képzőművész Kör „nyitott műhelyébe”, vagy megnézhették a Wesel Hugó Fotókör alkotásaiból nyílt szabadtéri kiállítást. s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!