Helyi hírek 2015. április 20. 09:35

Kutyafesztivál a Hősök parkjában

Képgaléria
Kutyafesztivál a Hősök parkjában
Büszke gazdik, jól nevelt kutyusok és sok-sok érdeklődő gyűlt össze a Hősök parkjában április 18-án a kutyás sétára. A találkozó legaktívabb résztvevői a gyerekek voltak, akik élvezettel segédkeztek a bemutatókon és rajongással simogatták, kényeztették a négylábúakat.

A programban Farkas Márta terápiás kutyatréner tartott bemutatót arról, hogy gondos kiképzéssel mi mindenre lehet megtanítani a kutyát. Peres Péter a helyi rendőrkapitányság munkatársa egy kábítószer kereső kutya képességeit mutatta meg.

Az esemény szervezői Bálint Lívia, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere és Papp Viktória az eseményt értékelve elmondták, hogy várakozáson felüli volt az érdeklődés, hiszen a sétán több mint százan vettek részt. Az adományokkal sem fukarkodtak a kutyabarátok. 120 kilogramm kutyatáp és 30 ezer forint támogatás gyűlt össze, amelyet a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítványon keresztül a városi kutyamenhelynek adnak át. A menhely fejlesztéséhez az önkormányzat több száz térkővel járult hozzá.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!