Helyi hírek 2015. április 20. 11:00

Megszedhetjük magunkat

Megszedhetjük magunkat
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár ötödik alkalommal valósul meg május 15-17. között. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.



A most ötödik alkalommal rendezendő TeSzedd! akció kapcsolódik az Európai Bizottság által kezdeményezett Tisztítsuk meg Európát! nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz.
 

Tavaly mintegy 200 ezer önkéntes érkezett

V. Németh Zsolt környezetvédelmi államtitkár elmondta: az elmúlt fél évtizedben bebizonyosodott, hogy érdemes és lehet jó cél érdekében mozgósítani a magyar lakosságot. A kezdeti 50 ezerről ugyanis a múlt évre 180-200 ezerre nőtt azok száma, akik a TeSzedd! akció keretében gyűjtik a szemetet az országban, tavaly 2200 tonna szemetet szedtek össze az önkéntesek. Az önkéntesek nemcsak saját lakóhelyükön szedik a szemetet, hanem tágabb környezetükben is - mondta el az államtitkár.

Az összegyűjtött szemetet továbbra is szervezetten szállítják el, és az akcióhoz szükséges más eszközöket - például szemetes zsákokat és kesztyűket - szintén a szervezők biztosítják.


 

Kövessen minket a Facebookon is!