Kultúra 2014. március 5. 08:15

Akinek sikerült kitűnni a tömegből

Képgaléria
Akinek sikerült kitűnni a tömegből
Adva van egy tősgyökeres félegyházi lány: Mezősi Ági. Itt született, a Platán Utcai Általános Iskola után elvégezte a PG-t. Néhány hónappal ezelőtt fotózni kezdett. Csak úgy, saját kedvére. Nem tanulta sehol a vizuális kultúrát, az ösztöneire hagyatkozott: lekattintotta azt, ami megfogta.

–  A facebook bizonyos fotós oldalain kezdtem el "tesztelni" a fotóimat. Egy kontrollt kerestem annak visszaigazolásra, hogy jó-e az irány amerre haladok – meséli. – Néhány hete felfigyelt rám egy angol kiadó és írtak, hogy szeretnék kiadni a fotóimat egy albumban. Nekem hihetetlennek tűnt az ajánlat de a család meggyőzött végül, és igent mondtam. Innentől felgyorsultak az események. Hamarosan arról értesítettek, hogy a könyv megvásárolható. Csak online felületen keresztül lehet megrendelni, a könyvesboltok polcain nem lesz elérhető, viszont a világ bármely részéről meg tudják vásárolni angol és magyar nyelvű szöveggel. A magyarhoz én ragaszkodtam.

Az album fotóit felvezető bemutatkozásban Ági így ír magáról: „Folyamatosan kerestem az utam a kreatív tevékenységek útvesztőjében… Máshogy látom a világot, mint az átlag ember. Így a fotóim is ezt tükrözik vissza. Szeretem az egyszerűséget, ezért adta magát, hogy a minimál stílust fogom először megtanulni, amelyből végül szerelem lett.”

- Az albumban nagyrészt az általam képviselt minimál és absztrakt fotók vannak, de mivel imádom a szülővárosomat, úgy gondoltam, hogy élek a lehetőséggel és belecsempészek néhány képet a városról. Bevallom, ezek nem tükrözik az én igazi stílusomat, viszont akartam, hogy legyen benne a városról is pár fotó. Van egy fejezet, amiben felismerhetők Félegyháza különböző helyszínei, és a minimál képek között is nagyon sokat lehet találni, ami a városban készült, de nem annyira felismerhető, mert csak részleteket mutat.

A mellékelt linken az album első néhány oldalába bele lehet lapozni.

http://www.amazon.co.uk/Magnes-Magnet-Duality-Monograph-Series/dp/1496075188/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1393606616&sr=8-1&keywords=mezosi#reader_1496075188

Aki teheti, vásárolja meg, így is támogatva Ági sikerét, és Félegyháza jó hírét.

 

Kövessen minket a Facebookon is!