Helyi hírek 2015. április 22. 07:30

Május 18-án ismét zöldjárat Kiskunfélegyházán

Május 18-án ismét zöldjárat Kiskunfélegyházán
Május 18-án ismét zöldjárat indul Kiskunfélegyháza belterületén - tudtuk meg Horváth Gábortól, a VSZKSZ hulladékgazdálkodási egységvezetőjétől, akit a legfontosabb tudnivalók összefoglalására kértünk.

Horváth Gábor elmondta: arra kérik a lakosságot, hogy a lágyszárú zöldhulladékot átlátszó zsákban, legfeljebb 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket pedig legfeljebb 80 cm-es hosszúságban, kevésbé összekötve  helyezzék ki a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére, az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületeken.

A kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra május 11. és 17. között helyezhető ki a hulladék. Mivel az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, és nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudják elszállítani. Így annak otthagyása illegális lerakásnak minősül.

Ahol ugyanazon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott a zöldhulladékot a vegyes hulladéktól egyértelműen elkülönülten kérik kihelyezni az ingatlanok előtt!

Kizárólag olyan növényi, vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származnak, például fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok,kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj) illetve egyéb növényi származékok. A zöldhulladékokat az ingatlantulajdonos, ingatlanhasználó csak a saját ingatlana elé helyezheti ki - hangsúlyozta az egységvezető.


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!