Helyi hírek 2015. április 29. 07:30

Május 1-jén debütál a parkerdő

Képgaléria
Május 1-jén debütál a parkerdő
Megtörtént a parkerdő beruházás műszaki átadása. A projektre az erdei közjóléti létesítmények megvalósítására kiírt pályázaton csaknem 39 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amit a 10,5 millió forint önerő mellett további 3,1 millió forinttal egészített ki.

Erdei bútorgarnitúrák, padok, tájékoztatótáblák, tűzrakóhelyek mellett erdei pihenőhelyekkel, tanösvénnyel, és egy 18 méter magas kilátóval is gazdagodott a parkerdő - mondta el Balla László alpolgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy ez utóbbi projektelemet szívesen lecserélte volna az önkormányzat.

- Megpróbáltuk a kilátót kivenni a programból és más, számunkra hasznosabb programelemre cserélni, de nem kaptunk rá engedélyt. Így megépült ez a 18 méter létesítmény is, amelynek 14-15 méter magasságban van az úgynevezett platószintje, vagyis a látogatók innen tekinthetnek le a tájra.

Balla László hangsúlyozta, hogy a megvalósult fejlesztéssel a parkerdő kielégíti azokat támogathatósági feltételeket, amelyek jogosulttá teszik az önkormányzatot például terület alapú támogatás igénybevételére. Ez 7 évre igényelhető, hektáronként 280 Euro összegben, ami mintegy 18 millió forintnyi terület alapú támogatást jelent. Ez az összeg a rendeletben előírt feltételek - mint például karbantartás, ifjítás, metszés, beteg, elszáradt fák kitermelése - teljesítéséhez nyújthatna forráskiegészítést. E lehetőség részleteit az önkormányzat a beruházás május 1-i ünnepélyes átadását követően vizsgálja meg.

A parkerdő beruházás ünnepélyes átadása május 1-jén lesz, s mindjárt ezen a napon „debütál” is a város új közösségi találkozóhelye.

Erre az eseményre is készülve április elejétől több alkalommal  végeztetett az önkormányzat preventív, vegyszeres védekezést a vérszívó rovarok ellen, ami a kullancsok populációját is csökkenti.
 

Majális részletes program - A tánc világnapja jegyében

Nagytisztás

9:30 Kilátóavatás

Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület

Félegyházi Lovas Klub SE

Kiskunfélegyházi Sportkutyások Egyesülete

Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

Kyokushin Karate SE

Félegyházi Térségi Sport Iskola focimeccsei

Kiskunfélegyházi VASAS TK Birkózó Szakosztály

Izgő­Mozgó Kölyökklub Játéktára

Kiskunfélegyházi Mentők Alapitvány

Vidámpark
 

Kistisztás

10:00 Ünnepi köszöntőt mond Csányi József polgármester

Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar

Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes

11:00 Májusfaállítás

Aprók tánca, kísér az Újra Zenekar

12:00 „Érezd a ritmust!” – táncosok délutánja: Padkaporos Táncegyüttes, Silver Step Táncstúdió, Főnix Dance Sport

Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola

Kunplast „Szupernagyik” Baráti Köre

Bugaci Rigó József Művelődési Központ csoportjai

16:00 Plain­Rock Egyesület Hard Decision rock együttese



 

Kövessen minket a Facebookon is!