Kék hírek 2015. április 24. 11:45 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyei rendőrök elismerése

Képgaléria
Bács-Kiskun megyei rendőrök elismerése
Április 24-e, Szent György napja Magyarországon a Rendőrség ünnepe. Ebből az alkalomból április 23-án a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa részesült elismerésben. A megyei rendőrfőkapitány 26 főt soron kívül előléptetett, 39 főt tárgyjutalomban részesített.

Magyarország belügyminisztere elismerésben részesítette Szabó Vendel r. alezredes, rendőrségi főtanácsost, megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest, Lóránt Gábor r. főtörzsőrmestert, a Rendészeti Igazgatóság, Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrét, Márta Mihály r. zászlóst, a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség, Határrendészeti Osztályának főhatárrendészét, Arató László Gábor r. alezredes rendőrségi tanácsost, megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettest, Csizovszki László r. alezredest, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetőjét, Rántó Endre r. főtörzszászlóst, a Határrendészeti Osztály referensét.

A rendőrség állományában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, 70. születésnapja alkalmából az országos rendőrfőkapitány Kossuth-kard emléktárgyat adományozott Dr. Kocsis Attila nyugalmazott r. ezredesnek, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság volt rendőrfőkapitányának.

Az országos rendőrfőkapitány soron kívül előléptette rendőr alezredessé Márton Attila r. őrnagyot, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megyei gazdasági rendőrfőkapitány-helyettesét, valamint nyugállományú rendőr századossá Kiss Béla nyugállományú rendőr főhadnagyot, a Kecskeméti Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály, „HÍRÖS” Bevetési Alosztály volt csoportvezetőjét, valamint tárgyjutalomban részesítette Gálovits Tamás r. őrnagyot, a Bajai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály, Körzeti Megbízotti Alosztály alosztályvezetőjét, Dr. Illés Attila r. századost, a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség Hatósági Alosztályának alosztályvezetőjét, Goldpergel Mihály r. főhadnagyot, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Nyomozó Alosztály alosztályvezetőjét.

Dávid Károly r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységének támogatásáért és elismeréséül, a rendőrök védőszentjét ábrázoló „Sárkányölő Szent György” 3 dimenziós üvegkerámia plakettet adott át a főkapitányság több együttműködőjének.

A főkapitányság vezetése a szakmailag legkiemelkedőbb munkát végző munkatársakat 2014. évtől kezdődően elismerésben részesíti, a díjazottak 18 kategóriában vehettek át emlékplakettet és oklevelet. A főkapitányság 9 együttműködő partnere 18 fő munkáját ismerte el és jutalmazta, valamint Bács-Kiskun megye 23 önkormányzata összesen 38 főt részesített elismerésben.

Dávid Károly r. dandártábornok beszédet tartott az ünnepségen, melynek során megfogalmazta, hogy felgyorsult világunkban a tisztességes helytállásra különösen nagy szükség van. Elmondta, hogy a Bács-Kiskun megyei rendőri állomány becsülettel látja el feladatait, ennek köszönhetően nemcsak a bűncselekmények száma, hanem ezen belül a közterületen bekövetkezett és a kiemelten kezelt bűncselekmények száma is csökkent, számos tekintetben az elmúlt öt év legjobb nyomozati eredményei születtek. A Bács-Kiskun megyei határszakaszon az elmúlt esztendőben soha nem látott migrációt kellett kezelnie a főkapitányságnak, 54 országból közel 11.500 migráns ügyét kellett rendezni, amely nem csak hatalmas szakmai, hanem humanitárius kihívás is volt egyben.

A főkapitány megköszönte a családok helytállását is, akik sokszor lemondással, vagy éppen biztató szavakkal álltak a kollegák mögött a hétköznapokban vagy nehéz pillanataikban. Az együttműködő partnereknek is köszönetet mondott a tábornok azért a támogatásért, amit nap, mint nap nyújtottak a főkapitányságnak, valamint a tárgyi elismerések adományozásáért.

Hangsúlyozta, hogy az ebben az esztendőben jelentkező rendőri feladatatok változatlanul erőfeszítéseket igényelnek. Kérte az elismerésben részesülteket, hogy ugyanolyan hittel és meggyőződéssel dolgozzanak, ahogyan eddig tették, hiszen a rendőrségnek a megye lakosságának bizalmáért újra és újra meg kell majd küzdenie. Fontos, hogy az állampolgárok tudják, mindenkor számíthatnak a rendőrökre és ugyanilyen fontos, hogy a rendőrség is számíthasson támogatásukra.


 

Kövessen minket a Facebookon is!