Kék hírek 2015. április 27. 16:10 Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Országos Katasztrófavédelmi Atlétikai Bajnokság Kaposváron

Országos Katasztrófavédelmi Atlétikai Bajnokság Kaposváron
A tavalyi rekordot is megdöntötte az indulók száma a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság II. Pontszerző Atlétika Országos Bajnokságon. A versenyen 22 csapat mérkőzött meg április 22-én. Az Atlétika Országos Bajnokságon 19 megyei igazgatóság 285 versenyzője vett részt a megmérettetésen.

A nevezőket Dér Tamás, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. A versenyt dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője nyitotta meg. Az ezredes beszédében kiemelte, hogy a Kaposváron megrendezett atlétikaverseny rendkívüli népszerűségnek örvend a katasztrófavédelem sportszerető munkatársai körében, ezt támasztja alá az is, hogy minden évben emelkedik az indulók létszáma.

A versenyzők hat számban mérték össze erejüket: 100 méteres síkfutásban, majd a férfiak 1500 méteres, míg a hölgyek 400 méteres síkfutásban álltak a rajtvonalhoz, de váltófutásban, súlylökésben, távolugrásban és kézigránátdobásban óriási küzdelmeket láthatott a közönség.

A Kiskunfélegyházi Tűzoltóság munkatársa, Farkas Zsolt súlylökésben első helyezést ért el 16 m 28 cm-es eredményével, míg gránátdobásban 64 m 60 cm-rel az ötödik lett 32 indulóból.

Az induló csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el a legjobb együttesnek járó kupát a főváros és Csongrád megye csapata elől. A dobogóról éppen csak lemaradt Tolna megye alakulata, őket pedig Zala és Somogy követte a sorban.


Fotó: Farkas Zsolt facebook oldala - korábbi fotó


 

Kövessen minket a Facebookon is!