Közélet 2015. április 29. 09:40

Fokozottan ellenőrzik a kerékpárosokat 2015-ben

Képgaléria
Fokozottan ellenőrzik a kerékpárosokat 2015-ben
A kerékpárosok ellenőrzése előtérbe kerül 2015-ben – mondta el Timafalvi László a városüzemeltetési bizottság előtt megtartott beszámolójában. A félegyházi kapitányság vezetője hozzátette, elsősorban a láthatóság biztosítását vizsgálják. Amennyiben a bringa nincs felszerelve világítással, feljelentést tesznek tulajdonosa ellen. A cél azonban nem a büntetés, mert, ha valaki néhány napon belül a rendőrségen bemutatja a szabályoknak megfelelő világítással ellátott kétkerekűjét, akkor a feljelentést visszavonják.

A rendőrség munkáját részletesen ismertető beszámoló kapcsán a kihelyezett ülésen több kérdést, kérést is megfogalmaztak a bizottsági tagok. A biztonsággal kapcsolatban kiemelték egy esetleges térfigyelő rendszer kiépítésének hasznosságát. Szóba került, hogy felül kellene vizsgálni a Kossuth utcai gyalogátkelők szabályosságát. Többen panaszkodtak amiatt , hogy a főközlekedési útra kikanyarodók biztonságos közlekedését akadályozzák a parkoló autók és sövények, illetve fák. Szamosi Endre képviselő véleménye szerint a platán fák egy része is akadályozza a körültekintést, ezért át kellene gondolni néhánynak a kitermelését. Erre a felvetésre Barczikai Gábor a polgármesteri hivatal illetékese úgy reagált, hogy a platánok kivágása környezetvédelmi szempontból aggályos lehet.

Az ülés további részében a bizottság többek között véleményezte a VSZKSZ átvilágításáról készült tanulmányt, valamint elfogadták a javaslatot, a szennyvízcsatorna hálózatra történő csatlakozást segítő támogatási keret kibővítéséről.

s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!