Kunszállás 2015. május 9. 13:20 Forrás: Petőfi Népe

Egészségnapot tartottak a kunszállási iskolában

Egészségnapot tartottak a kunszállási iskolában
Több mint százharminc gyerek vett részt azon az egészségnapon, amit csütörtökön tartottak a kunszállási Tóth Pál Általános Iskolában. Az esemény a prevenció jegyében telt.


Tizenöt éve indult útjára az egészségnap a kunszállási iskolában. Az intézmény pedagógusai ugyanis szívügynek tekintik az egészséges életmódra nevelést, illetve a környezetvédelmet.

- Azt látom, hogy a gyakorlatban végzett játékos feladatokkal sokkal hatékonyabb az egészségmegőrzés, mint az iskolapadban ülve. Az interaktív tanulás ugyanis könnyebben megragadja a gyerekeket, jobban megmaradnak bennük az így szerzett élmények. Ezért tartjuk fontosnak, hogy minden évben legalább egy teljes napot az egészségmegőrzésre és a prevencióra fordítsunk - nyilatkozta a Petőfi NépénekÁdámné Vereb Annamária iskolaigazgató.

- Szeretnénk legyőzni azokat a negatív hatásokat, amelyek nap mint nap zúdulnak a gyerekekre a virtuális világból. Szeretnénk irányt mutatni nekik a helyes élethez. Mert sajnos sok esetben a szülői házban sem látnak jó példát - tette hozzá az igazgató, akinek meggyőződése, hogy a gyerekeken keresztül a szülőket is formálják. Ugyanakkor arra is törekednek, hogy a programokba a szülőket is bevonják.

Az egészségnap egyik fő témája mindig az egészséges táplálkozás, ilyenkor a gyerekek maguk készítenek különböző finomságokat zöldségekből, gyümölcsökből, teljes kiőrlésű gabonából. Ma például sárgarépából készítettek szendvicskrémet, amit először meg sem akartak kóstolni, ám a végén nem maradt belőle egy falat sem - ecsetelte az igazgató. Délután pedig sportbemutatókra várták az iskolásokat. A szervezők mindig olyan sportegyesületeket hívnak, amelyeket még nem ismernek a gyerekek. Ezúttal karate- és bokszbemutatót szerveztek számukra.

A mentőszolgálat munkatársa a legfontosabb elsősegély-nyújtási fogásokra tanította meg a felső tagozatosokat, akik az újraélesztést is kipróbálhatták. A Gyógyító Bocsok pedig a legkisebbeknek mutatták be mi történik a kórházban vagy az orvosi rendelőben a vizsgálat, illetve műtét során. A helyi fogorvos segítségével pedig a helyes fogápolást sajátíthatták el a gyerekek. Azt is megtudtuk, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően az egész tanév az egészségvédelem jegyében telt. A programsorozat a csütörtöki egészségnappal zárult.

A tanév során számos érdekes az egészséges életmóddal kapcsolatos programot szerveztek a gyerekeknek, akik ezekről plakátokat készítettek, amiket az iskola folyosóin ki is állítottak.


Fotó: Vajda Piroska



 

Kövessen minket a Facebookon is!