Kultúra 2014. március 10. 07:33

Az alkotás rejtelmeibe is beavatták a közönséget

Képgaléria
Az alkotás rejtelmeibe is beavatták a közönséget
„Idézetek a menekülés naplójából” címmel nyílt kiállítása Bogdán János festőművésznek március 7-én a Holló László Képzőművész Kör Petőfi téri galériájában. A művész a megnyitó előtt egy írásvetítő segítségével avatta be az alkotás rejtelmeibe a közönséget. A bemutatónak nagy sikere volt. Amikor egy-egy munka elkészült és letörölte az üvegről, többen felsóhajtottak, és így szóltak: de kár! Kész alkotásként is elfogadtam volna!

 

 

A művészt és a tárlatmegnyitó közönségét Dongó József köszöntötte. Az önkormányzati képviselő bejelentette azt is, hogy a képviselő-testület a közelmúltban öt esztendőre meghosszabbította a Holló-kör bérleti szerződését, így az alkotóközösségnek a továbbiakban is lehetősége lesz hasonló, színvonalas kiállítások megrendezésére. A hírt vastapssal fogadták a jelenlévők.

Bogdán János a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, vizuális nevelés szakon diplomázott. Itt találkozott Molnár Istvánnal, a Holló-kör vezetőjével, aki tárlatmegnyitójában barátjaként üdvözölte. Felidézte az egyetemi évek közös művészeti élményeit, a balatoni portrérajzolási vállalkozásukat, a Művészetek völgyében eltöltött napok emlékeit.

Bogdán János sokoldalú művész. 1992 óta ír is a festés, rajzolás mellett. Időszakonként összegyűlt írásait egypéldányos könyvekbe szerkeszti. A kiskunfélegyháziak a kiállítás megnyitóját követően ebből is kaptak egy kis ízelítőt, a szerző tolmácsolásában.

A kiállítás március 23-áig látogatható.

 

H. S.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!