Helyi hírek 2015. május 16. 21:15

A mazsorett fesztivállal kezdődött a Városalapítók Hete

Képgaléria
A mazsorett fesztivállal kezdődött a Városalapítók Hete
Fúvószenekarok kíséretében a városháza elől vonultak a mazsorettek a Kossuth Szakképző sportcsarnokába, a XVII. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál helyszínére május 16-án délután. A felvonulást félegyháziak sokasága kísérte figyelemmel, és jutalmazta tapssal, üdvrivalgással. A sportcsarnokban sem maradt üresen egyetlen ülőhely sem.

A fesztiválra, Soltról, Egerből Hajdúdorogról, Kiskőrösről, Vácról, Köröstarcsáról és Debrecenből érkeztek csoportok. Felvonulásukat a Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekar, a Kiskunmajsai Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar kísérte.

A fesztivál megnyitóján Csányiné Pap Andrea, a rendezvény védnöke így köszöntötte a fiatalokat és felkészítőiket:

- Személyes tapasztalatból tudom, hogy ez nem csak egy délutáni elfoglaltságot jelent, hanem egy életformát. A minősítésekre való felkészülés nagy munkát igényel, legfőképpen azért, mert tánccsoportról beszélünk. Nem elég az egyén kitartó munkája, ezt össze kell hangolni a többiekkel ahhoz, hogy a produkció jó legyen. Éppen ezért, ha valaki mazsorettes, az megtanulja, mi a csoportmunka, a vég nélküli ismétlése a gyakorlatoknak, a kitartás. Emellett jó testtartást biztosít és a koncentráció fejlesztésében is szerepe van. Ember legyen a talpán, aki megfelelően lép ritmusra, közben pörgeti a botot, figyel a koreográfiára, és közben gyönyörűen mosolyog.

A félegyházi fesztiválsorozat nem jöhetett volna létre, ha a lányok kitartó munkája mellett a szülők maximális támogatása nem lenne, valamint az a tény, hogy az együttes művészeti vezetője, Jankovszki Zoltánné Andrea néni minden fáradtságot félretéve készíti fel a lányokat – tette hozzá Csányiné Pap Andrea.

Nos, a fesztivál szereplői értették a védnök szavait. Pörgették a botot, egyszerre léptek, látványos produkcióval szórakoztatták a nagyérdeműt, és mosolyra is futotta bőségesen.

Teljesítményüket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke is megdicsérte, sőt, még ajándékkal is jutalmazta.

H. S.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!