Helyi hírek 2015. május 20. 11:15

Vidéken is építkezik az LMP

Képgaléria
Vidéken is építkezik az LMP
Most kezdtük el az országjáró kampányt, amelyet tavaly megígértünk a választóknak. Ezzel elkezdjük azt az építkezést, amivel az LMP adós volt az elmúlt ciklusban. Az LMP számára kulcskérdés, hogy az ország minden szegletében létrehozza azokat a közösségeket, csapatokat, amelyekre építve a párt alternatívát tud nyújtani azoknak a választóknak, akiknek elegük van a jelenlegi narancsos rendszerből és azokból, akik 2010-ig kormányozták ezt az országot. Ezekkel a gondolatokkal kezdte mondandóját Schiffer András, az LMP társelnöke a félegyházi látogatása során megtartott sajtótájékoztatón.

Azt látom, hogy jelenleg az LMP előtt egy kemény korlát van, ezt akarjuk most áttörni. Mégpedig azt, hogy úgy csináltuk végig a 2014-es választási kampányt, hogy a mi szempontunkból lyukas volt a térkép. Ezeket a lyukakat szeretnénk most betömködni. Szeretnénk azt, hogy az emberek 2018-ban úgy szavazzanak az LMP programjára, hogy vannak kézzel fogható közösségek az életében – folytatta gondolatmenetét Schiffer András.

A legfontosabb, amiről a körút, a köztéri találkozások során beszélni szeretnénk, az a javaslat, amelyet néhány hete már letettünk a parlament asztalára. Ez arról szól, hogy 2018-ban egy jelentős kormányzati program számolná fel a dolgozói szegénységet Magyarországon. A legégetőbb problémának azt látjuk, hogy az egyébként tisztes foglalkozással rendelkező emberek közül egyre többen csúsznak le a szegénységi küszöb alá. Csak a közszférán belül egyharmados a dolgozói szegénység aránya. Konkrét javaslataink vannak arra, hogy például a helyben termelt élelmiszerek ÁFA csökkentésével, vagy a mikro vállalkozások járulékainak csökkentésével, hogyan lehetne új, jövedelmet ígérő álláshelyeket teremteni – tette hozzá az LMP társelnöke.

Kiss Kálmán, az LMP helyi elnöke a témához kapcsolódóan elmondta: helyi szinten, ahol jelen vagyunk, próbálunk az önkormányzati munkában is jelen lenni. A megyei önkormányzatban szerencsére képviselteti magát a párt. Az agrárium, a vidékfejlesztés terén vannak olyan kezdeményezések – például az öko- gazdálkodók, kistermelők részéről -, amelyek a piacra jutást próbálják segíteni. Ez kulcsfontosságú a helyi vállalkozások szempontjából. Mi az ökológiai gazdálkodást, azon belül olyan új technológiákat, mint például a biogáz hasznosítása, mindenképpen szeretnénk előnyben részesíteni. A megyei önkormányzatnak, különböző projektek keretében lehetősége lesz 63 milliárd forint felhasználásáról dönteni. Partnerek szeretnénk lenni abban, hogy a gazdatársadalom is hozzájusson ezekhez az uniós forrásokhoz.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!