Helyi hírek 2015. május 22. 12:00

Zeneszerető gyerekeket várnak

Zeneszerető gyerekeket várnak
A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola várja olyan gyerekek jelentkezését, akik kedvet éreznek a zene- és egyéb művészeti ágak tanulása iránt. A meghallgatás és beiratkozás időpontja: május 22., péntek . Jelentkezni lehet: Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola, 6100 Kiskunfélegyháza, Batthyány u. 12-16. III. emelet. Telefon: 76/560-006.

Választható hangszerek: zongora, hegedű, gordonka, gitár, furulya, fuvola, oboa, fagott, klarinét, szaxofon, trombita, kürt, harsona, tenorkürt, tuba és ütőhangszerek.

A tanuláshoz szükséges hangszereket a zongora, furulya kivételével, az iskola kölcsönzi a tanulók részére, a szülők teljes anyagi felelőssége mellett. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, térítési és tandíj szabályzata értelmében, a Művészeti Iskolában félévente térítési,- tandíjat kell fizetni.

Néhány év hangszertanulás után a növendékeknek lehetőségük van különböző együttesekben játszani: fa- és rézfúvós kamaregyüttes, vonószenekar, fúvószenekar. A művészeti képzést elméleti és gyakorlati oktatás alkotja. Ez a zenei tanszakokra vetítve azt jelenti, hogy 2x30 percben hangszeres órán, valamint 2x45 percben szolfézs órán vesznek részt a növendékek. A néptánc, társastánc, színjáték, kerámia, grafika tanszakokon a gyakorlati és elméleti oktatás egyszerre történik.

A 2015-16-os tanévtől fotó és video tanszak indításával bővítik a képzőművészeti ágat, amely 12 kortól ajánlott.


A Zenetanulás előnyei

A zenetanulás nagymértékben elősegíti a bal agyfélteke fejlődését, ez felelős a nyelvi készségekért Jelentős kapcsolat van, a zene és a térbeli tájékozódás között. A zenét tanuló gyerekek elsajátítják a kreatív gondolkodásmódot, önmagukra találnak és kialakítják saját egyéni stílusukat. Akik zenét, vagy általában valamilyen művészetet tanulnak sokkal jobb eredményeket érnek el a tanulásban. (matematikai, olvasási és koordinációs készség).

Ha a gyermek zenét tanul, akkor bepillantást nyer más kultúrák világába is, megtanulja, megérteni és értékelni azokat. A zenetanulás csapatmunkára és fegyelemre is tanítja a gyermekeket. Egy együttes csak akkor működik jól, ha a tagjai mind együtt, egységesen dolgoznak. Kitartásra, koncentrációra és aprólékos munkára nevel. A zene kiváló kreatív kifejezőeszköz, ennek köszönhetően fejlődik a gyermek önbizalma. A művészetek tanulása és a zenei nevelés fejleszti a gyermek szépérzékét és ennek hatása egész életén keresztül elkíséri majd.

Az iskola május 30-án, 10 órától ismét megrendezi hagyományos családi napját a Petőfi téren. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!



 

Kövessen minket a Facebookon is!