Helyi hírek 2015. május 24. 19:20

Zászlóforgatók Olaszországból

Képgaléria
Zászlóforgatók Olaszországból
Az olaszországi Feltrei Zászlóforgatók műsora szórakoztatta vasárnap délelőtt a Béke téren a járókelőket. A csapat a Miénk itt a tér pénteki kiállításmegnyitóján már bemutatkozott a félegyházi közönségnek, produkciójukat akkor, és ezúttal is szívükbe zárták a félegyháziak.

A Quartiere Castello zenész és zászlóforgató csoport a nyolcvanas évek végén alakult meg a híres feltrei Palio lovagi tornával párhuzamban. A zászlóforgatók viszont csak a 2000-es évek elején csatlakoztak a csoporthoz, s ezzzel megteremtődött a hangok és a zászlók közötti tökéletes harmónia.

Idővel a csoport szakmai fejlődésének köszönhetően a bemuttott műsorszámok is egyre nehezebbekké és összetettebbekké váltak. A csapat repertoárja magánszámokból, páros-, kis és nagycsoportos bemutatókból, valamint a zenészek szólójátékaiból áll, s ezek kitesznek egy teljes előadást, amely a néhány percestől akár az egy órásig terjedhet.

Felléptek már nagyobb tereken, így például Firenzében, és fontosabb lovagi tornákon is eredményesen szerepeltek. Gyakran vesznek részt történelmi megemlékezéseken, minden előadásuk szenvedélllyel és kitartással készül. A csapat fő célja a régmúlt idők hangulatának megidézése. 



 

Kövessen minket a Facebookon is!