Kunszállás 2015. június 1. 10:00

Feltalálták a (f)alvatlanság ellenszerét

Képgaléria
Zsúfolásig telt Kunszálláson a faluház előtti tér május 30-án, A „Falvak Éjszakája” első rendezvényén. A programot Fülöpjakabbal és Jakabszállással közösen szervezték. A nap során mindhárom településen számos kulturális és sportrendezvény vonzotta a történelmileg, családi kapcsolatok révén szorosan kapcsolódó települések lakóit. Az esemény azonban nem csak a helybeliek érdeklődését váltotta ki. Sok-sok elszármazott és családtag is hazalátogatott, és a környékbeli falvak, városok lakói közül is bőven akadtak érdeklődők.

Kovács Imre polgármester és dr. Bóna Csaba jegyző, az ötlet kitalálói és gondozói elmondták: nem volt nehéz rávenni a társtelepülések vezetőit a csatlakozásra. Sőt, a szervezés megindulását követően már a környékbeli falvakból is többen jelezték, hogy szívesen lennének részesei az eseménynek. Idén már nem, de jövőre már lehetőségük lesz kapcsolódni az akcióhoz, mert szeretnék, ha kezdeményezésük országossá válna. Szerintük ugyanis szükségük van a falvaknak egy napra, amikor felmutatják értékeiket. Megismertetik környezetüket a világgal, hogy miként élik mindennapjaikat, mit termelnek, milyen lehetőségekkel várják az oda látogatókat. Bemutatkozási lehetőséget biztosítanak intézményeiknek és művészeti csoportjaiknak is.

Kifejtették azt is, hogy a „Falvak éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere” címmel meghirdetett rendezvényük után az erdélyi testvértelepülések is érdeklődtek. Az sem kizárt tehát, hogy a mozgalom határokon átnyúlóvá válik. A Falvak éjszakája hajnalig tartó mulatsággal zárult Kunszálláson, a Ménkű Banda muzsikájával és a Csűrcsavaró Táncházzal.

H. S.



 

Kövessen minket a Facebookon is!