Közélet 2015. június 8. 08:25 Forrás: MÁV

Két hétre bezár a Nyugati pályaudvar

Két hétre bezár a Nyugati pályaudvar
Június 22-től július 5-én éjfélig ideiglenesen bezár a Nyugati pályaudvar – közölte a MÁV. A bezárást az indokolja, hogy olyan karbantartási és felújítási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen, amelyek elvégzése halaszthatatlanná vált, de a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

A MÁV-Start ideiglenes menetrendet vezet be a kéthetes időszakra, hogy az utasok könnyen eljuthassanak budapesti céljaikhoz. Több vonatot más budapesti állomásra irányít át a vasúttársaság. A szegedi IC vonatok a Nyugati helyett Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak Kőbánya-Kispest érintésével.

A Budapest-Nyugati–Lajosmizse vonalon – pályafelújítás miatt – a vonatok helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Kőbánya-Kispest és Ócsa között június 22-től augusztus 19-ig.

A közlemény végül arra hívja fel az utasok figyelmét, hogy a felújítás alatti menetrendek elérhetők a vasúttársaság honlapján, az állomásokon pedig hirdetmények jelzik a módosításokat.


 

Kövessen minket a Facebookon is!