Közélet 2014. március 16. 15:57

Csak a városközpontba jutott lobogó

Képgaléria
Csak a városközpontba jutott lobogó
A korábbi évek gyakorlatától eltérően idén csak a városháza környéke öltözött ünnepi díszbe március 15-én. A „ligetös” főutcán a Deák Ferenc utcáig találhatók a nemzeti színű, illetve a város színeit hordozó lobogók, a Petőfi téren pdig a szobor talapzatának végéig futotta a jelképek kihelyezése. A várost átszelő főútvonal sem jelezte táblától-tábláig, hogy Móra és Petőfi városában emlékeznek a forradalom és szabadságharc évfordulójára. Többek között erre hívta fel szerkesztőségünk figyelmét egy olvasói levél.

„Ma délelőtt a március 15-ei ünnepségre sétálva szemet szúrt, hogy a Kossuth utcán véges-végig az üzletek kirakatai - tisztelet az egészen kevés kivételnek - üresek. Azokban semmilyen, az ünneppel kapcsolatos dekoráció nem található. Mi, büszke félegyháziak, akik Petőfi Sándort is földinknek tekintjük, ezt nem engedhetjük meg magunknak. A főutcai Kínai Áruház is hazafiasabbnak érzi és mutatja magát a legtöbb magyar üzletnél. Ami még szemet szúrt, hogy a Kossuth utca mintha megrövidült volna. Csak a Deák Ferenc utcáig volt fellobogózva! Nincs több zászlónk talán? Akkor venni kell! A városunk adósságát - nagyon helyesen - nullára írta a kormányzat, tehát nagyobb összeg áll városunk költségvetésének rendelkezésére.

Javaslom a jövőre nézve, hogy a város operatív vezetése a nemzeti ünnepeink előtt írásban hívja fel a településünkön üzemelő vállalkozások és cégek figyelmét, hogy a hagyománynak megfelelően fordítsanak figyelmet erre, és ünnepi dekorációval emeljék ünnepeink fényét!” - javasolja Ördög István olvasónk.

Kövessen minket a Facebookon is!