Közélet 2015. június 17. 18:20

Biztonságos közlekedést és szép környezetet szeretnének a molnártelepiek

Képgaléria
Biztonságos közlekedést és szép környezetet szeretnének a molnártelepiek
A biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését és a közterületek rendben tarását szorgalmazták elsősorban a molnártelepiek dr. Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselő lakossági fórumán.

A fórum résztvevői szorgalmazták, hogy a vasút mögötti utat minél előbb tegyék rendbe. A kátyúk, a töredezett és gödrös útszegély ugyanis – különösen esős időszakban – rendkívül balesetveszélyes. Az ipari üzemekhez érkező teherautók és kamionok sokszor hozzák lehetetlen helyzetbe a kerékpárral, vagy személyautóval közlekedőket. Kérték azt is, hogy a Vasutas sportpálya melletti, Nagyszőlő utcában 30 kilométeres sebességkorlátozó táblát helyezzenek ki. A közlekedéssel kapcsolatosan merült fel az a kérés is, hogy jó lenne, ha az Izsáki úti vasúti átjárónál a sorompót nem zárnák le 15-20 percre. A lakók véleménye szerint ugyanis, amikor az egyik vágányon elhalad a szerelvény, akkor fel lehetne nyitni néhány percre. Ez idő alatt ugyanis a munkába sietők biztonsággal átjutnának az átjárón.

A molnártelepiek arra is igényt tartanának, hogy a vasút melletti úton legyen közvilágítás. Panasz érkezett arra is, hogy a csatornázás után a térségben nem mindenütt állították helyre az eredeti állapotokat, köztük a vízelvezető árkokat. A fórum résztvevői arra is kérték képviselőjüket, hogy segítsen abban, hogy ebben a városrészben is elérhető legyen a biztonságos, kábeles internet szolgáltatás. Az is megfogalmazódott, hogy a városrész lakói szeretnének szép, rendezett, zöld környezetben élni. Néhány telektulajdonos azonban elhanyagolja környezetét. Nem sepri a járdát, hagyja burjánzani a gazt a portája előtt, sőt azon belül is. Ez ügyben a közterület felügyelők hathatós segítségét kérték.

A felmerült kérdésekre dr. Kiss Ákos Csaba, és a fórumon jelen lévő Balla László alpolgármester válaszoltak. Elmondták, hogy a közterületek rendjére az elkövetkezőkben nagyobb gondot tud fordítani a város, hiszen nemrégiben a közterületi felügyelők létszáma két fővel gyarapodott. Így lehetőség lesz arra, hogy a Molnártelepen is sűrűbben járőrözzenek, és felszólítsák – adott esetben büntessék is - azokat, akik nem ügyelnek környezetükre. Kiss Ákos Csaba a vasút mögötti út közvilágításáról annyit mondott, hogy abban a pillanatban, amikor körzetében lehetőség nyílik a közvilágítás fejlesztésére, a Molnártelep lesz az első, ahol köztéri lámpákat helyeznek ki. A kábeles internet ellátás biztosítását jogos igénynek tartja a képviselő, és ígéretet tett arra, hogy rövid időn belül az önkormányzat tárgyal erről a kérdésről a szolgáltatóval. Abban már kevésbé volt határozott véleménye, hogy a vasúti átjáró közlekedését lehet-e gyorsítani. Mindenesetre ezzel a kéréssel megkeresik a MÁV illetékeseit.

A csatornázás utáni helyreállításokkal kapcsolatos felvetésekre Hartyányi Gyula válaszolt. Az önkormányzat illetékes szakembere elmondta: szemlét tartanak a terepen, és minden elmaradt munkálatot elvégeztetnek a kivitelezővel.

H. S.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!