Kistérség 2015. június 17. 15:10 Forrás: Petőfi Népe

Egy önkormányzati lakásból alakították ki a szolgáltató központot

Képgaléria
Egy önkormányzati lakásból alakították ki a szolgáltató központot
Június 15-től már az új szolgáltató házban intézhetik hivatalos ügyeiket a petőfiszállásiak. A saját forrásból létrehozott létesítmény ünnepélyes átadását a napokban tartották.

A Rákóczi utcai önkormányzati lakásból kialakított szolgáltató központban kapott helyet a háziorvosi rendelő, a védőnői szolgálat, a falugazdász, a járási ügysegéd, a gyermekjóléti szolgálat, a családgondozó és a házi segítség nyújtás munkatársa, illetve a tanyagondnok. Ugyanakkor kialakítottak egy tárgyalótermet is, ahol a képviselő-testület tartja majd üléseit, de a civil szervezetek is használhatják - mondta Szász János, a település polgármestere. Hozzátette: a milliós nagyságrendű fejlesztést teljes egészében saját forrásból finanszírozták, a munkálatokat pedig a helyi közmunkások végezték.

A település vezetője hangsúlyozta: a szolgáltató központ kialakítása azért volt fontos számukra, hogy méltó körülményeket biztosítsanak a helybelieknek hivatalos ügyeik intézéséhez. Petőfiszálláson ugyanis különös hangsúlyt fektetnek a helyi lakosság megtartására, az elvándorlás megállítására.

Ehhez viszont magasabb színvonalú szolgáltatásokat kell nyújtani a falubeliek számára - vallja a polgármester, aki célul tűzte azt is, hogy visszacsábítják a faluba a településről elszármazottakat. Ugyanakkor szívesen fogadnak minden letelepülő családot, akik képesek a beilleszkedésre. Ehhez az önkormányzat üresen álló ingatlanokat vásárol fel, amit a hozzájuk érkező családok számára biztosít. Akik pedig maguk vásárolnak ingatlant Petőfiszálláson, azok számára letelepedési segélyt nyújtanak. Így, az elmúlt években már hét nagycsaláddal szaporodott a település, ennek köszönhetően folyamatosan nő a gyermeklétszám. Sőt megállt a falu elöregedése is - részletezte a polgármester.
 

Egyre népszerűbbek a falvak

Petőfiszállás a bizonyítéka annak, hogy van értelme és eredménye a tudatos, szervező, közösségi munkának. Petőfiszállás olyan kistelepülés, amely nagy lehetőségeket jelent azok számára, akik szeretnének kiszakadni a kötött városi létformából, és egészséges körülményeket biztosítani családjuk számára - fogalmazott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a szolgáltató központ átadásakor. A honatya úgy véli, reneszánsza lehet a kistelepüléseknek, melyek fejlesztését mindenképp segíteni, támogatni kell.


Fotó: Szabó Sándor



 

Kövessen minket a Facebookon is!