Kunszállás 2015. június 18. 15:00 Forrás: Petőfi Népe

Végleges kamionstop Kunszálláson?

Végleges kamionstop Kunszálláson?
Kitiltaná a 3,5 tonnánál nehezebb gépjárműveket a község belterületi útjairól a kunszállási önkormányzat. A döntéshozatal előtt a lakosság véleményére is kíváncsi a képviselő-testület. Június 22-ig várják a helyiek véleményét az ügyben.

A kunszállási képviselő-testület tagjai legutóbbi ülésükön egyetértettek abban, hogy szigorúbb szabályozás alá kell vonni a belterületi utakon közlekedő, 3,5 tonnánál nehezebb gépjárművek közlekedését, parkolását. A főleg rakománnyal együtt közlekedő teherautók okoznak súlyos károkat az aszfaltos utakon, melyek karbantartása több millió forintba kerül az önkormányzatnak, ráadásul a legtöbb érintett gépjármű tulajdonosa nem is a településre fizeti a helyi adót. További problémákat okoz a hajnalban induló teherautók zaja, ami zavarja a lakosok nyugalmát.

Az évek óta visszatérő probléma megoldásában a helybeliek véleményét kérik a döntéshozók. A kunszállásiak hétfő délig (június 22.) fogalmazhatják meg véleményüket az ügyben – mondta el Kovács Imre polgármester.



 

Kövessen minket a Facebookon is!