Közélet 2015. június 20. 17:10

Fórumon beszélték meg közös dolgaikat a móravárosiak

Képgaléria
Fórumon beszélték meg közös dolgaikat a móravárosiak
Az utak és járdák állapotának karbantartása és felújításuk lehetőségei felől, a Platán utcát a Csanyi úttal összekötő kerékpárút megépítéséről, valamint a Platán iskola vezetésének helyzetéről kérdeztek elsősorban Réczi László önkormányzati képviselőtől, a város polgármesterétől és jegyzőjétől, az 1. számú választókerület lakói a június 18-ai lakossági fórumon.

Kérték emellett, hogy a KHTK pálya mögötti részen gyakoribb legyen a fűnyírás, valamint, hogy mielőbb tegyék rendbe a garázssor melletti utat.

A kérdésekre válaszolva Réczi László elmondta, hogy a földes, gödrös Szeder utcát hamarosan rendbe teszik. A Nefelejcs utca teljes aszfaltozásáról már kevésbé megnyugtató tájékoztatást tudott adni. Korábban ugyanis szó volt arról, hogy a Víziközmű Társulatnál a csatornaépítésből fennmaradt pénzből ezt az utat új aszfalttal borítják. Ennek a beruházásnak a jogi lehetőségei azonban jelenleg még függőben vannak, a sávos felújítás viszont mindenütt rendben lesz. Megépítik viszont a Platán utcát a Csanyi úttal összekötő kerékpárutat - mondta el a képviselő.

Arról is beszámolt Réczi László, hogy a Honvéd pályán megépül a műfüves pálya, és a kosárlabda pálya is új alapot kaphat. A Platán iskola nyílászáróinak cseréjét, szigetelését és fűtésének korszerűsítését pályázati pénzből szeretnék megoldani.

A Platán iskola vezetésével kapcsolatosan Csányi József polgármester elmondta, az igazgatói kinevezés nem közvetlenül az önkormányzathoz tartozik, de a város mindent megtesz annak érdekében, hogy a szülői akarat érvényesüljön, és megfelelő igazgató kerüljön az intézmény élére.

s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!