Közélet 2015. június 24. 10:00

A művelődési bizottság segíti a szélmalom felújítását

Képgaléria
A művelődési bizottság segíti a szélmalom felújítását
A múzeum országos védettségű Pajkos-Szabó-féle szélmalma az elmúlt években több viharkárt szenvedett, letört a vitorlája és a zsindelytető, valamint a fala is megrongálódott. Felújítása, rekonstruálása halaszthatatlanná vált. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, és a munkálatok elvégzéséhez a Kiskun Múzeum pályázati pénzt kaphasson, el kell készíteni a felújítás tervdokumentációját, amely közel egymillió forintba került. Az intézmény az önkormányzathoz fordult és kérte, hogy nyújtson támogatást a tervek elkészítéséhez. A művelődési és szociális bizottság a június 23-ai ülésén a támogatás odaítélését javasolta.

További támogatásokról is döntött a bizottság. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Kiskunfélegyházi Csoportjának 120 ezer forintot ítélt meg, hogy fedezni tudják a megnövekedett közüzemi költségeket. A Félegyházi Waldorf Egyesületnek 100 ezer forintot ítélt meg programjaik megvalósításához.

Az ülésen elfogadásra javasolták a képviselő-testületnek Kiskunfélegyháza Integrált Területfejlesztési Stratégiáját. Javasolták, hogy az önkormányzat 800 ezer forint erejéig biztosítsa a művelődési központ közművelődési érdekeltségnövelő pályázatának önrészét. Sikeres pályázat esetén az intézmény közösségi színtereinek műszaki felszerelését, a kiállítórész berendezéseit tudná fejleszteni, felújítani 8 millió forintból.

s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!