Közélet 2015. június 24. 16:30

A gazdasági bizottság is támogatta a VSZKSZ megújulását

Képgaléria
A gazdasági bizottság is támogatta a VSZKSZ megújulását
Hosszas vita után a gazdasági bizottság is egyhangúan elfogadta június 23-ai ülésén azt az intézkedési tervet, amely a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet pénzügyi-gazdálkodási rendjét racionalizálja, szigorítja. Megváltozik a szervezet felépítése is, bizonyos feladatok - közöttük az ingatlanok kezelése - a polgármesteri hivatalhoz kerülnek. A döntés után azt várják a VSZKSZ-től, hogy vállalkozó szellemű, tettre kész szervezetté váljon, és a lakosság számára is érzékelhetően, jobb minőségben lássa el feladatát.

A bizottság soron kívül hozta meg döntését, miszerint a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény konyhájára új főzőüstöt kell vásárolni. Ennek oka az, hogy a régi meghibásodott, olyan mértékben tönkrement, hogy javítása már többe kerülne, mintha újat vásárolnak. Az ellátottaknak pedig folyamatosan és biztonságosan kell biztosítani az étkeztetést.

A kemencei ifjúsági szálló ügye is napirenden szerepelt. Kiderült, hogy egyelőre számos akadálya van annak, hogy a tábort rövid időn belül felújítsák, használhatóvá tegyék. Ezek közé tartoznak azok a perek is, amelyek hosszú ideje húzódnak az önkormányzat és a volt üzemeltetők között. A bizottság úgy határozott, hogy ezek közül az egyiket – amely már több mint tíz esztendeje folyik – peren kívüli megegyezéssel lezárják. Ettől a döntéstől azt remélik, hogy az ügy közelebb kerülhet a végső megoldáshoz, és előbb vagy utóbb, hozzá lehet kezdeni a tábor felújításához, hogy Félegyháza és a vonzáskörzet gyerekei ismét használhassák erdei iskolaként, nyári táborozóhelyként.

A bizottsági ülésen kiderült, hogy a Kossuth és Hunyadi utca sarkán lévő – hosszú ideje már nem működő - trafik épületének hasznosítására több hasznosítási javaslat érkezett. A bizottság tagjai úgy vélik, a jellegzetes épület hosszú ideje hozzá tartozik a városképhez, megmentése, karbantartása és hasznosítása indokolt. Ezért hamarosan pályázatot írnak ki bérbe adására.

s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!