Közélet 2014. március 17. 17:43

A nyugalom a hosszú élet titka, állítja Rozika néni

Képgaléria
A nyugalom a hosszú élet titka, állítja Rozika néni
Berta Józsefné Czakó Rozáliát köszöntötte virágcsokorral és oklevéllel 90. születésnapján Kapus Krisztián polgármester. Az idős hölgy frissen és jókedvűen nyitott ajtót a látogatóknak a Mezősi Károly utcai, harmadik emeleti lakásában. Hamar kiderült, hogy kora ellenére minden nap megjárja az emeleteket. Hol azért mert bevásárolni, sétálni megy, hol azért mert istentiszteletre indul.

 

 

Rózsika néni egy helyi cukrászdában dolgozott nyugdíjazásáig. Férjével boldog házasságban élt. Mielőtt elveszítette, még meg tudták ünnepelni aranylakodalmukat (?), és ebből az alkalomból újra megerősítették házasságukat. Gyermekeivel, három unokájával és két dédunokájával rendszeresen tartja a kapcsolatot. Amikor nem sétál, vagy beszélget, olvasással és imádkozással tölti az időt. Sütni is szeret, mert akik megkóstolják édességeit, azok nagyon dicsérik.

Amikor a hosszú élet titkáról faggatták, azt mondta: annak a legnagyobb elősegítője a nyugalom. Szegények voltunk mindig, de boldogok, a családban nem volt veszekedés, békében, szeretetben és nyugalomban éltünk.

 

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!