Közélet 2014. március 18. 10:09

MSZP- fórum a közbiztonságról és a honvédelemről

Képgaléria
MSZP- fórum a közbiztonságról és a honvédelemről
A közbiztonságról és a honvédelemről tartott lakossági fórumot Félegyházán Demeter Márta, az MSZP országos elnökségének tagja és dr. Garai István országgyűlési képviselő-jelölt. Az MSZ szakpolitikusa a fórum előtti sajtótájékoztatón elmondta: az Orbán-kormányt kizárólag az egyenruhák érdekelték. Az MSZP kormányra jutása esetén az azt viselő emberekre fognak figyelni. Cserében a haza és polgárainak szolgálatát, a törvények részrehajlás nélküli betartását, betartatását várják el tőlük.

Demeter Márta kifejtette, az MSZP programjában megfogalmazta, hogy zéró toleranciát hirdetnek a gyermekek, a nők és az idősek ellen elkövetett bűncselekményekkel szemben. A rendőrség kiemelt feladatává teszik a családi erőszakkal szembeni fellépést. Megerősítik az áldozatvédelem rendszerét. Fokozzák a bűnmegelőzés hatékonyságát, kiemelten támogatják a polgárőröket. Megszüntetik a rendvédelmi szervek működését megbénító félelem és kiszolgáltatottság légkörét. Megbecsülik azokat, akik ha kell, az életük kockáztatásával teljesítik szolgálatukat. Új típusú, igazságos szolgálati nyugdíjrendszert vezetnek be. Azonnali, érezhető nettó béremelést adnak. Helyreállítják a tűzoltók és polgári védelmi dolgozók szakmai megbecsülését és önállóságát.

A katonai szerepvállalást és a konfliktus-megelőzést a NATO kötelékén belül, illetve az EU védelmi politikájának keretében kívánják megvalósítani. Fokozatosan lecserélik a Magyar Honvédség elavult technikai eszközeit – tette hozzá a szakpolitikus.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!