Közélet 2015. július 11. 08:25 Forrás: keol.hu

Fogjunk össze Kárpátaljáért!

Fogjunk össze Kárpátaljáért!
A kecskeméti Fidelitas sajtótájékoztatót tartott a kárpátaljai magyarok megsegítése érdekében. Kezdeményezésük célja, hogy a Kárpátaljában élő magyar családoknak segítsenek.

Köztudott, hogy a magyarokat is érintő sorozások, a kialakult háborús helyzet, a bérek értékének csökkenése, az alapvető élelmiszerek árának növekedése ellehetetlenítik a kárpátaljai magyar családok megélhetését. Ezért a Fidelitas jótékonysági akciója keretében adományt gyűjt a nehézsorsú magyar családok számára - nyilatkozta Tiszavölgyi Ádám, a Fidelitas Bács-Kiskun Megyei elnöke.

- Az október végéig tartó akció során a Fidelitas erre a célra elkülönített alszámláján összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatja majd el. Az alapítvány a tervek szerint az adományokat a kárpátaljai magyar fiatalok iskolai étkeztetésére fogja fordítani. Ha valaki szeretne segíteni, akkor megteheti ezt az interneten, a www.karpataljaert.hu oldalon bankkártyás, vagy átutalásos fizetéssel.  A felajánlható legkisebb összeg 500 Ft, amely 1 napra elegendő meleg ételt jelent egy rászoruló családnak - tájékoztatott Nemcsik Mátyás, a Fidelitas országos alelnöke.
 

Kövessen minket a Facebookon is!