Kitekintő 2015. július 13. 13:20 Forrás: MTI - keol.hu

Húszéves jubileumát ünnepelte a Bajai Halfőző Fesztivál

Húszéves jubileumát ünnepelte a Bajai Halfőző Fesztivál
Húszéves jubileumát ünnepelte a Bajai Halfőző Fesztivál, ahol szombat este mintegy 1500-1800 bográcsban főtt a hagyományos étel.

Nem szűkölködött ünnepélyes momentumokban a 20. Halfőző Fesztivál hivatalos megnyitója: július 11-én, szombat délután a Szentháromság téren, ahol Szöllősi Györgyi köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Fercsák Róbert, Baja polgármestere mondott rövid köszöntőt.

Bócsa Barnabás, a rendezvényt szervező Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója megelőzően az MTI-nek felidézte: immár két évtizede, hogy 1996-ban Baja várossá válásának 300. évfordulója alkalmából először tartottak halfőző fesztivált - akkor "mindössze" 300 kondérban készült a halétel. A fesztivál azóta igazi népünnepéllyé vált, ahol a szórakozásé, a baráti társaságok és családok kikapcsolódásáé a főszerep, és mivel a résztvevők nem versengenek egymással, eredményt sem hirdetnek.

A hagyományokhoz hűen természetesen volt klasszikus, gyufatésztával készített halászlé: vasárnap hajnalig mintegy 14 tonna halból, 12 mázsa vöröshagymából, 600 kiló őrölt pirospaprikából, 14 ezer liter vízből és 12 mázsa halászlétésztából készült a bajaiak kedvenc eledele.


Fotó: Kovács László


 

Kövessen minket a Facebookon is!