Kék hírek 2015. július 25. 10:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Soha ne igyál, ha vezetsz!

Képgaléria
Soha ne igyál, ha vezetsz!
Az ittas járművezetés napjaink egyik legfőbb közlekedésbiztonsági problémájának számít, az ellene történő fellépés alapvető társadalmi érdek. Ezért a rendőrség és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a kezdetektől fogva támogatja az idén tizedik évfordulóját ünneplő „Soha ne igyál, ha vezetsz” kampányt.

A program különlegessége abban rejlik, hogy az ittas járművezetés tilalmát ismert és elismert személyek hirdetik, akik az ittas vezetés elleni küzdelem támogatójaként, a felelős alkoholfogyasztás nagyköveteként csatlakoznak a kezdeményezéshez.

A július 23-án, Budapesten tartott rendezvényen részt vett Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, aki kiemelte, hogy az ittas járművezetők kiszűrése prioritást élvez a közlekedésbiztonsági intézkedések során, valamint arra is felhívta a figyelmet, hogy a jogszabályi változások, a célirányos rendőri ellenőrzések és a prevenciós tevékenységek hatására az elmúlt években javulás mutatható ki az ittasan okozott balesetek számában és összes baleseten belüli arányában.




 

Kövessen minket a Facebookon is!