Kunszállás 2015. augusztus 8. 11:30 Forrás: KTV - keol.hu

Adománybúzát gyűjtenek a Magyarok Kenyeréhez Kunszálláson

Adománybúzát gyűjtenek a Magyarok Kenyeréhez Kunszálláson
A Magyarok Kenyeréhez gyűjtenek búzát vagy lisztet a kunszállási Júlia Malomban hétfőn 15 óra 30 perctől. Ekkorra várják az adományokat.

Az adomány egy részét Pécsre szállítják, a maradékot pedig határon túli szervezetek, illetve rászoruló gyermekeket gondozó intézmények kapják meg. A Bács-Kiskun megye déli észén élők a jánoshalmi malomba vihetik a felajánlásokat.

2015-ben immáron ötödik alkalommal szervezik meg a 2011-ben Pécsről indult programot, amelynek keretében az ország összes megyéjéből, megyei jogú városaiból, kisebb településeiről, valamint a Kárpát-medence magyar lakta településeiről (Sepsiszentgyörgytől Lendváig, Pozsonytól Zentáig) felajánlott búzát, összegyűjtik, egy ünnepélyes összeöntést követően megőrlenek, és az őrlés fázisa után lisztet készítenek belőle.

Az így létrejött "összmagyar lisztből", egy vajdasági kis magyar település, Székelykeve vendégkovászával, és az erdélyi Parajdról kapott sóval készül el a Magyarok Kenyere, vagyis a magyar városok ünnepségeire szánt augusztus 20-ai nagykenyerek.



 

Kövessen minket a Facebookon is!