Kék hírek 2015. augusztus 19. 12:20 Forrás: Petőfi Népe

Rátámadt a mentőkre, börtönbe kerülhet a kecskeméti férfi

Rátámadt a mentőkre, börtönbe kerülhet a kecskeméti férfi
Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség annak a 20 éves kecskeméti férfinak, aki tavaly júniusban rátámadt a rosszulléte miatt kihívott mentőkre és ököllel meg akarta ütni őket.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a fiatal férfi 2014. június 12-én a kecskeméti otthonában tartózkodott, amikor túllégzés miatt rosszul lett. A helyszínre hívott mentők 21 óra körül érkeztek meg. A mentőápoló és a gépkocsivezető (mindketten férfiak) bementek a házba, ahol a belső szobában a beteg egy ágyban feküdt. A mentőápoló megkérdezte tőle, mi a problémája, mire azt válaszolta, hogy kapkodja a levegőt. Az ápoló megkérte a fiatal férfit, hogy takarózzon ki és üljön fel, hogy meg tudja vizsgálni.

- A vádlott ehelyett azonban felugrott az ágyból és ökölbe szorított jobb kézzel az ápoló felé lépett, aki hátrálni kezdett, nehogy a vádlott megüthesse. A gépkocsivezető társa védelmében kinyújtotta a jobb kezét, hogy távol tartsa a vádlottat, mire ő a sofőr felé fordult, hogy megüsse. A mentősök hátrálni kezdtek, a szitkozódó vádlott pedig folyamatosan követte őket a bejárati kapuig és közben azt kiabálta, hogy ők ölték meg az apját - részletezte a vádiratot a szóvivő.

A mentők kihátráltak a házból és a rendőri segítséget kértek, hogy a vádlottat orvoshoz tudják szállítani. A kiérkező rendőrök a férfit a mentőgépkocsival végül bevitték a felnőtt háziorvosi ügyeletre.

- A szabadlábon védekező vádlott tettével a közfeladatot ellátó személynek minősülő mentősöket a jogszerű munkavégzésükben fenyegetéssel akadályozta - hangsúlyozta Schmidt Gábor.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a 20 éves, többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben. Ez a bűncselekmény a Btk. szerint egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádhatóság végrehajtandó börtönt és közügyektől való eltiltást indítványoz a vádlottnak.




 

Kövessen minket a Facebookon is!