Kék hírek 2015. augusztus 28. 13:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Magyar és afgán embercsempészek

Magyar és afgán embercsempészek
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei augusztus 27-én 4 óra 5 perckor az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 81-es kilométernél ellenőriztek egy 24 éves afgán férfi által vezetett gépjárművet, amiben 17 afgán és 3 iráni állampolgár utazott.

A sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette. A külföldi utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak a rendőrök.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2015. augusztus 27-én 11 óra 15 perckor az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 111-es kilométernél K. László által vezetett járművet ellenőrizték. A gépkocsiban a rendőrök 3 kurd és 8 szír állampolgárt találtak, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak a rendőrök.

A 39 éves magyar állampolgárt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatta ki.



 

Kövessen minket a Facebookon is!