Közélet 2014. március 25. 09:20

Elkészült a Fürdőszálló felújításának programterve

Képgaléria
 Elkészült a Fürdőszálló felújításának programterve
A Fürdőszálló sorsának rendezéséről, ehhez kapcsolódóan a turizmus fejlesztéséről tárgyalt március 24-én a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület. A megbeszélésen jelen volt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Széles Gábor vállalkozó és Horváth Viktória, a Turizmusért felelős államtitkár is. Az ülést követő sajtótájékoztatón Csányi József bemutatta a KGME programját, amelyet a Fürdőszálló fejlesztésére dolgozott ki az egyesület.

Csányi József elmondta, kiemelt fontosságúnak tartják az 1993 óta elhanyagolt Fürdő szálló épületének mielőbbi felújítását, illetve a kapcsolódó fejlesztések megvalósítását. Ehhez tartozik a fürdő welness szolgáltatásainak bővítése, valamint a városi kórház gyógyvízre alapuló lehetőségeinek minél teljesebb kihasználása. Erről az egyesület programtervet készített, amelynek megvalósításához most Széles Gábortól, aki számos hasonló projekt megvalósításában részt vett, biztatást, és sok hasznosítható tanácsot kaptak. Nem csak a régi épületek felújításáról, de új fejlesztésekről is szó esett. Ugyanis a Fürdőszálló kapacitása kevés lenne komoly turisztikai igények kielégítésére, éppen ezért szükség lesz a szálláshelyek bővítésére is. De legalább ekkora jelentősége van annak, hogy az ide látogatóknak a város és térsége vállalkozóinak, önkormányzatainak összefogásával, olyan programot biztosítsunk, amely a pihenés, a wellness szolgáltatások mellett tartalmas programot biztosíthat 4-5 nap alatt. Példaként említette Bugacot, a lovasprogramok fellegvárát, a pálosszentkúti kegyhelyet, az Ópusztaszeri Történelmi Emlékparkot.

A terv elkészült, vannak támogatói, a helyi vállalkozások is szerepet vállalnának a megvalósításban, és remélhetően pályázati pénzek is segíthetik a megvalósítást.

Ezt Horváth Viktória turizmusért felelős államtitkár is megerősítette. Elmondta, a következő időszakban 250 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást szánnak a turizmus fejlesztésére. Amennyiben a kiskunfélegyházi egyesület megteremti az összefogást, és és alaposan kidolgozza projektjét, biztosan számíthat pénzügyi segítségre.

H. S. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!